Tuinaanleg

'Your wish is our command', nou eigenlijk niet helemaal. Wij gaan graag aan de gang met uw wensen, maar zullen onze creativiteit en ervaring meenemen in een op maat voorstel dat wij aan u presenteren.

In een ontwerp zijn een aantal punten belangrijk:

- De wens

- Natuurlijke omstandigheden

- Het budget

- Onderhoud

 

Op Schouwen-Duiveland hebben we bijvoorbeeld vaak te maken met veel (zilte) wind, kleigrond terwijl we in de kop van Schouwen juist veel zandgrond vinden. Dit zijn natuurlijke omstandigheden die meespelen in het ontwerp.

 

Een tuin kun je zo mooi maken als je wilt, maar vaak hebben we te maken met het budget dat ervoor ter beschikking is. Ook met een relatief klein budget zal je versteld staan wat de mogelijkheden zijn, B-keus bestrating of zelf afvoeren van de oude materialen zijn oplossingen die niet of nauwelijks onder doen aan het eindresultaat.

 

De onderhoudsvrije tuin,

kortgezegd bestaat niet. Je zult altijd je tuin moeten onderhouden maar in de aanleg kan dat een heel eind beperkt worden wat in deze drukke tijd vaak gewenst is, ook een tuin met planten, wees gerust! Een border met (niet-invasieve) bodembedekkers voorkomen veel onkruidgroei, traaggroeiende heesters en een gazon met een strakke rand eromheen zorgen voor minder onderhoud. Ook qua bestrating zijn bijvoorbeeld keramische tegels goed weersbestendig en onderhoudsvriendelijk.